Merhabalar
Bir çoğumuzun çocukluğumuzdan kalma bir tat.Yalnız o zamanlar biz bu lezzeti akıtma olarak biliyorduk.Batı kültürünün mutfaklarımıza yansımasıyla adı krep oldu:) Kahvaltılarda ister tatlıyla, reçel, nutella gibi ister tuzlularla yiyebileceğiniz minik krepler için tarifimize geçelim.
Malzemeler:
Bir çoğumuzun çocukluğumuzdan kalma bir tat.Yalnız o zamanlar biz bu lezzeti akıtma olarak biliyorduk.Batı kültürünün mutfaklarımıza yansımasıyla adı krep oldu:) Kahvaltılarda ister tatlıyla, reçel, nutella gibi ister tuzlularla yiyebileceğiniz minik krepler için tarifimize geçelim.
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Karıştırma kabımıza aldığımız yumurtaları tuzumuzu da ekleyerek çırpıyoruz.Üstüne sütümüzü ilave ederek tekrar çırpıyoruz.Hepsi homojen bir şekilde karıştığında kabartma tozumuzu ve unumuzu ilave ediyoruz.Kullandığımız yumurta ebatları farklı olabileceği için unu ölçülü eklemeliyiz.Boza kıvamında bir hamur olmalı.Hamurumuz hazırlanınca, önceden ısıttığımız yapışmaz tavamıza 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ döküyoruz.Hamurumuzdan kaşık yardımıyla alıp tavamıza parça parça koyarak arkalı önlü pişiriyoruz.Kreplerimizin üstü göz göz olunca pişmiş demektir.Arzu ederseniz daha büyükçe de yapabilirsiniz.Ben resimdeki gibi küçük lokmalık şeklinde yaptım.Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder