Merhabalar
Uzunca bir süredir hazır milföy almıyorum.Bunun nedeni katkı maddeleri ve ihtiva ettikleri yağ. Ne içerdiğini bilmeden önümüze sürülen fabrikasyon mamüllerden elimden geldiği kadar uzak duruyorum. Hele de gıda terörünün bu kadar arttığı bir dönemde lütfen sizlerde kendiniz ve sevdikleriniz için ne yediğinize ve ne yedirdiğinize dikkat edin.Lafı daha fazla uzatmadan gelelim katkısı yalnızca sevginiz ve emeğiniz olan Milföy Hamurumuzun yapılışına:
Malzemeler:
Uzunca bir süredir hazır milföy almıyorum.Bunun nedeni katkı maddeleri ve ihtiva ettikleri yağ. Ne içerdiğini bilmeden önümüze sürülen fabrikasyon mamüllerden elimden geldiği kadar uzak duruyorum. Hele de gıda terörünün bu kadar arttığı bir dönemde lütfen sizlerde kendiniz ve sevdikleriniz için ne yediğinize ve ne yedirdiğinize dikkat edin.Lafı daha fazla uzatmadan gelelim katkısı yalnızca sevginiz ve emeğiniz olan Milföy Hamurumuzun yapılışına:
Malzemeler:
- 1 şişe maden suyu
- 250 gr tereyağı veya margarin
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım su bardağı soğuk su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Yapılışı:
Bir miktar unu yoğurma kabına alalım. Ortasını havuz şeklinde açarak soğuk maden suyumuzu, sirkemizi,tuzumuzu, sıvı yağımızı, suyumuzu koyarak yoğuralım.Sert bir hamur olacak.Hamurumuzu hazırladıktan sonra üzerini örterek yarım saat dinlendirelim. İçerisine koyacağımız tereyağımızı veya margarini streç folyonun arasında merdane yardımıyla inceltelim ve 4'e bölelim.Dinlendirmiş olduğumuz hamuru tezgaha alarak merdane ile kare şeklinde açalım. 4'e böldüğümüz yağımızın bir parçasını açtığımız hamurun ortasına koyarak hamuru zarf şeklinde katlayalım. Hamurumuzu tekrar merdane ile kare şeklinde açalım.Diğer parça yağımızı koyarak aynı işlemi yağımız bitene kadar tekrarlayalım.En son işlemden sonra hamuru buzdolabında 1-2 saat daha dinlendirelim. Artık milföyümüz kullanıma hazır. Dilediğiniz şekilde keserek kullanabilirsiniz. Ben zamanımın azlığından dolayı klasik bir şekilde peynirli üçgenler yaptım. Dilerseniz hamurunuzu keserek ve kat aralarına da poşet koyarak buzlukta uzun süre muhafaza edebilirsiniz.Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.
Güzel bir milfoy yaptım sayenizde teşekkürler
YanıtlaSilBen teşekkür ediyorum yorumunuz beğeniniz için.
Sil