- 1 paket tavuk baget
- 1 orta boy soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet orta boy patates
- tuz, karabiber, pul biber
- Bir tutam maydanoz
Hazırlanışı:
Soğanları yemeklik doğrayarak , sıvı yağ ile birlikte tencereye alalım.Üzerine havuç ve elma dilim patatesleri ilave ederek kavuralım. Tavukları yıkayıp tencereye alalım , üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su koyarak kaynamaya bırakalım. Tuzu ve baharatları ilave edelim. Üzerinde oluşan köpükleri zaman zaman alarak kısık ateşte tavuklar yumuşayana kadar pişirelim. İnce kıyılmış maydanozları serperek ocağı kapatalım. Dilerseniz limon eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder