Merhabalar
Kendi evinizde gönül rahatlığıyla yapacağınız ve yiyeceğiniz, pastaneden aldıklarınızdan daha lezzetli ekler pasta yapmak hiçte zor değil. Sizler için adım adım fotoğraflamaya çalıştım.Umarım yardımcı olur.
Ekler Pastasının Hamuru İçin Malzeme Listesi:
Kendi evinizde gönül rahatlığıyla yapacağınız ve yiyeceğiniz, pastaneden aldıklarınızdan daha lezzetli ekler pasta yapmak hiçte zor değil. Sizler için adım adım fotoğraflamaya çalıştım.Umarım yardımcı olur.
Ekler Pastasının Hamuru İçin Malzeme Listesi:
- 125 gr margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- Bir fiske tuz
- 3 adet orta boy yumurta
- 1 çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
Üzerine:
- Bitter Çikolata Sosu
- Hindistan Cevizi
Yapılışı:
Ekler hamurunun hazırlanışına geçmeden önce iç kremamızı hazırlayalım.Biz hamurumuzu hazırlarken kremamız soğuyacağı için bu işlem bize zaman kazandıracak. Kremamız için krem şanti hariç tüm malzemeyi ocağa alıyoruz. Çırpma teliyle kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz. İç harcımız muhallebi kıvamına geldiğinde altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. İyice soğuyan kremamızın içine bir paket krem şantiyi ekleyip pürüzsüz bir hale gelene kadar mikserle çırpıyoruz. Kremamız hazır, gelelim ekler hamurunun yapılışına.
Bir kabın içerisine suyu ve margarini koyup margarin eriyene kadar suyumuzu ısıtıyoruz. Margarin eridikten sonra içine bir su bardağı unumuzu koyup karıştırıyoruz.Biz karıştırdıkça hamurumuz toparlanacaktır.Un helvası kıvamına gelince yani suyu tamamen gidip hamur toparlanınca altını kapatıyoruz.Hamurumuz soğuyunca bir yumurtayı hamura ekleyip tahta bir kaşıkla hamurumuza yediriyoruz.Bu işlemi tüm yumurtalar için sırasıyla yapıyoruz. Kek
kıvamına yakın bir hale gelen hamurumuzu sıkma torbasına ( veya bir buzdolabı poşetine de koyabilirsiniz) koyarak fitil halinde aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş tepsimize sıkıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişiriyoruz.Dikkat edilmesi gereken en önemli husus fırın soğumadan kesinlikle kapağının açılmaması. Açılırsa hamurlarımız sönebilir.
kıvamına yakın bir hale gelen hamurumuzu sıkma torbasına ( veya bir buzdolabı poşetine de koyabilirsiniz) koyarak fitil halinde aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş tepsimize sıkıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişiriyoruz.Dikkat edilmesi gereken en önemli husus fırın soğumadan kesinlikle kapağının açılmaması. Açılırsa hamurlarımız sönebilir.
Eklerimiz soğurken üzeri için bittter çikolata sosunu tarifindeki gibi pişirelim ve soğumaya bırakalım. Ben sosun yarısını kullandım yeterli geldi. Eklerimiz soğuduktan sonra bıçakla yandan keserek (tamamen kesmeyin) içine kremamızı dolduruyoruz. Üzerine yine soğumuş olan çikolata sosumuzu bir kaşık yardımıyla sürüyoruz. Buzdolabında muhafaza edip servisten önce hindistan cevizi serpiyoruz. Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder