15 Mayıs 2015



lezzet seli


Çilekli Tartölet Malzemeleri:

  • 125 gr margarin
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1 yumurta
  • 2,5 su bardağı un 
  • 1 paket vanilya

Kreması İçin:

  • 600 ml süt
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 paket vanilya

Önce Tartölet Hamurunu Hazırlayalım:



Derin bir kapta unumuzu kabartma tozumuzu , oda ısısındaki margarinimizi ,şekerimizi ve yumurtamızıda ekleyerek güzelce yoğuralım.İçine vanilyamızı da ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.Tartölet kalıplarımızı yağlayalım.Dinlenmiş olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak tartölet kalıplarımıza yayalım.Kalıba yaydığımız hamurumuzu çatalla birkaç yerinden delelim ki çok kabarıp formu bozulmasın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çok kızarmasına izin vermeden pişirip  alalım ve soğumaya bırakalım.

Gelelim Kremamızın Hazırlanışına


Bir tencerede sütümüzü ısıtalım.Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri çırpalım.İçine un ve vanilyamızı da ekleyelim.İyice karıştıralım.Isıttığımız sütü yavaşça bu karışıma yedirelim.Karışımımızı tekrar ocağa alıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.Soğumaya bırakalım.

Soğuyan tartöletlerimizi kalıptan çıkarıp içerisine hazırladığımız pasta kremasını koyuyoruz.Krema torbasıyla koyabileceğiniz gibi kaşık yardımı ile de doldurabilirsiniz.Kremanın üzerine dilimlenmiş çileklerle süsleyip servis edebilirsiniz.Ben çilekli yaptım ama her türlü meyvenin çok yakışacağı bir hamur bu, nasıl yapacağınız tamamen damak zevkinize kalıyor.Afiyet olsun.

Tagged: ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.