14 Mayıs 2015

lezzet seli




Ezogelin Çorbası Malzeme Listesi:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 su bardağı bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı et suyu veya su
  • tuz ve nane

Ezogelin Çorbası Yapımı:


İnce ince kıydığımız soğanlarımızı tereyağı ile birlikte tenceremize alalım.Soğanlarımız pembeleşince içine salçamızı koyarak kokusu çıkana kadar kavuralım.

Kavrulmuş soğanlarımıza et suyunu, yıkayıp süzdüğümüz mercimek ve bulgurumuzu ilave edelim.Tuzumuzu ilave ederek mercimek ve bulgurumuz yumuşayana kadar pişirelim.Arzu ederseniz blendırdan da geçirebilirsiniz.Özellikle küçük çocuğu olanlar.Üzerine kuru nane serperek servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Tagged:

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.