18 Mayıs 2015

lezzet seli




Etli Biber Dolması İçin Gerekli Malzemeler:


  • 1 kg dolmalık biber
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 250 gr parça et veya kıyma (Ben parça eti bıçakla kıyarak kullandım)
  • 1 adet büyük domates
  • Yarım bağ taze maydanoz
  • 1 adet büyük soğan
  • 2-3 diş sarmısak (ben çok seviyorum arzu eden koymayabilir)
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • yarım su bardağı su
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • tuz,taze çekilmiş karabiber,pul biber

Yapılışı:


Çekirdekli kısmını çıkardığımız dolmalık biberlerimizi bol suyla yıkıyoruz ve kenara alıyoruz.İçimizi hazırlamaya başlayalım.Ben dolma içlerimi hep çiğ olarak hazırlıyorum.Bazı arkadaşlar kavurarak hazırlıyor ama benim damak tadıma böylesi daha uygun.Harcımız için pirincimizi yıkayarak derin bir kaba alalım.Üzerine ince kıyılmış parça etimizi veya kıymamızı koyalım.Kabuklarını soyarak rendelediğimiz domatesi, salçayı yarım bardak suyumuzu ilave edip karıştıralım.İnce kıyılmış maydanoz, rende sarımısak, nane, sıvı yağımız, tuz ve baharatlarımızı da koyarak harcımızı tamamlayalım.Derin bir tencereye doldurmuş olduğumuz biberleri birbirlerine dayanacak şekilde yerleştirelim.Bu arada harcı dolduruken ağzına kadar değilde biraz boşluk kalacak şekilde dolduralım.Gevşek bir şekilde doldurursak hem malzememiz daha iyi pişer hemde dolmadan taşarak görüntüyü bozmaz.Afiyet olsun.

Tagged: ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.