17 Haziran 2015

lezzetseli
























Ramazan Pidesinin Hamuru için:
  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 su bardağı ılık su (1 bardağı maya için)
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
Üzerine:
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu veya susam
Hazırlanışı:

Mayayı 1 bardak su ve şekerle karıştırıp kabarması için kenara alalım. Hamuru yoğuracağımız kabın içine unu ve tuzumuzu alıp ortasını havuz gibi açalım. Kabarmış olan mayamızı ve bir bardak suyumuzu da ilave edip kenarlarından toparlayarak hamurumuzu yoğuralım. Hamurumuz cıvık, ele yapışan bir hamur olacak. Hamurun üzerini örterek mayalanması için bekletelim. Hamur kabarıp mayalanması tamamlandığında bol un serptiğimiz tezgaha elimizi yağlayarak hamuru akıtalım. Üzerine tekrar un serperek merdaneyle hafifçe bastırarak , hamuru ezmeden oval şekilde açalım. İstediğimiz boyuta geldiğinde üzerindeki fazla unu silkeleyip üzerine parmaklarınızla pide şekli verelim. Üzerine  yumurta sarısı , çörek otu veya susam dökerek önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.Afiyet Olsun..

Tagged:

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.