Çoban Kavurma İçin Malzemeler:
- 500 gr dana kuşbaşı
- 1 büyük soğan
- 3 adet domates
- 3-4 tane sivri biber
- 3-4 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz, taze çekilmiş karabiber,pul biber ve kekik
Yapılışı:
Tavamızı yüksek ateşte ısıtıyoruz tereyağımızı eritip içine etlerimizi koyarak kavuruyoruz. Etlerimizi mühürlemiş olduk. Diğer taraftan küp küp doğradığımız soğanlarımızı ,rendelenmiş sarımsaklarımızı, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış sivri biberleri , kabuklarını soyarak doğradığımız domateslerimizi ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.Bu esnada tuz hariç diğer baharatları yemeğimize ilave ediyoruz ve ocağın altını kısarak etler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Aslında et ve domates mutlaka suyunu bırakacaktır ama eğer yemeğinizin suyu gözünüze az gelirse yarım çay bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz. Etlerimiz yumuşak bir şekilde pişince tuzunu ilave edip altını kapatıyoruz. Yemeğimiz sıcakken servis ediyoruz. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder