12 Mayıs 2015

lezzet seli


Fırında Karnıyarık Yemeği İçin Malzeme Listesi


  • 200 gr orta yağlı kıyma
  • 4-5 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • tuz ve karabiber    

Fırında Karnıyarık Yemeğinin Yapılışı

Öncelikle patlıcanlarımızı yıkayıp kuruluyoruz.Kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.Fazla yağını çekmesi için kağıt havluya çıkarıyoruz. Bu esnada iç malzemesini hazırlıyoruz. Soğanlarımızı incecik kıyıp tavamıza alalım.Üzerine 3-4 diş sarımsağımızı ilave edip kavuralım.
Soğanlarımız kavrulduktan sonra üzerine kıymamızı ilave edelim ve beraberce kavuralım.

Çekirdeklerini çıkarıp ince ince doğradığımız sivri biberleri ,kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ve salçamızı da ilave edelim.Tuzumuzu karabiberimizi ve kimyonumuzu da ilave edelim.Ben malzemeler iyice özleşsin ve sos kıvamına gelsin diye her zaman içine 1 çay bardağı sıcak su ilave ediyorum.Bunu bütün soslarda kullanıyorum.Suyumuzla beraber yaklaşık 5 dakika daha pişirip altını kapatalım.Daha sonra fırına dayanıklı bir kabın içine patlıcanlarımızı yerleştiriyoruz.Ortasını açıp hazırladığımız iç malzemeyi dolduruyoruz.Başka bir kapta 1 su bardağı suyun içine 1 yemek kaşığı salçayı ve 1 tatlı kaşığı tuzu eritiyoruz fırın kabının üzerinde gezdiriyoruz.Amaç karnıyarıklarımız fırın kabına yapışmasın ve  soslu bir yemeğimiz olsun.Yaklaşık 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Afiyet Olsun.

Tagged: ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.