24 Haziran 2015

lezzet seli







Muhallebili Kadayıf İçin Gereken Malzemeler:


  • 500 gr çiğ kadayıf
  • 200 gr tereyağı veya margarin
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • İsteğe göre ceviz
İç Kreması İçin:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı silme un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
Hazırlanışı:

Önce kremayı hazırlayıp soğumaya bırakacağız. Krema için, krem şanti hariç tüm malzemeyi  ocağa alarak kaynayana kadar karıştıralım. Kıvamını bulunca altını kapatarak soğumaya bırakalım. Soğumuş olan kremayı  krem şanti ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.İç Kremamız hazır.
Kadayıfı bir kaç saat derin dondurucuda bekletirseniz kolayca ufalanacaktır ama vaktiniz yok ise bıçakla kıydığınız kadayıfları yağ ile birlikte geniş bir tencereye alarak rengi dönene kadar kavuralım.Zamanlamasını iyi ayarlamak gerekiyor çünkü altını kapattıktan sonrada yağın ısısı ile kadayıflar bir kaç dakika daha kızarabilir. İnmesine yakın şekeri ve isterseniz cevizleri ilave edip bir iki çevirdikten sonra altını kapatalım. Kadayıfları soğuma esnasında arada sırada karıştırmalıyız ki, eriyen şekerle kadayıflar birbirine yapışmasın tel tel kalsın. Servis yapacağımız kabın tabanına kadayıfların yarısını eşit şekilde serelim. Üzerine iç kremayı serip üzerine kalan kadayıfları dökelim. Buz dolabında dinlendirip soğuk olarak servis edelim. Afiyet Olsun..

Tagged: ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.