Ekşili Köfte Yemeği Malzemeleri
- 300 gr kıyma
- 1 kahve fincanı bulgur veya kırık pirinç
- 1 adet yumurta (beyazını köfte harcına sarısını ise terbiyesi için kullanacağız)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy havuç
- 2 orta boy patates
Terbiyesi İçin
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurtanın sarısı (beyazını köfte harcı için kullanmıştık)
- yarım limon suyu
- Üzeri için bir tutam kıyılmış maydanoz
Yapılışı
Kıyma, bulgur, 1 yumurta beyazı ve 1 yemek kaşığı unu geniş bir kapta iyice yoğuruyoruz.Tuzunu ve karabiberini de ekliyoruz.Bir tabağa biraz un döküyoruz.Köfte harcından elimizi ıslatarak minik parçalar alıp yuvarlıyoruz.Yuvarladığımız köfteleri un serptiğimiz tabağa atıyoruz.Köfte harcı bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz.Arada tabağımızı sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayalım.
Köftelerimizi hazırladık, gelelim pişirme aşamasına. Patateslerimizi ve havucumuzu küp küp doğruyoruz.Sıvı yağda hafifçe çeviriyoruz üzerine suyumuzu koyup hafif yumuşayana kadar kaynatıyoruz.Su kaynayınca içine köftelerimizi atalım.Hepsi beraber pişerken terbiyemizi yukarıdaki malzemelerle hazırlayalım.Terbiyemizin içine köftemizin sıcak suyundan bir kepçe koyup, kesilmemesi için hızlıca karıştıralım .Hazırladığımız terbiyeyi pişen yemeğimize ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatalım. İnce kıyılmış maydanoz ve pul biberle servis yapalım.Afiyet Olsun.
Köftelerimizi hazırladık, gelelim pişirme aşamasına. Patateslerimizi ve havucumuzu küp küp doğruyoruz.Sıvı yağda hafifçe çeviriyoruz üzerine suyumuzu koyup hafif yumuşayana kadar kaynatıyoruz.Su kaynayınca içine köftelerimizi atalım.Hepsi beraber pişerken terbiyemizi yukarıdaki malzemelerle hazırlayalım.Terbiyemizin içine köftemizin sıcak suyundan bir kepçe koyup, kesilmemesi için hızlıca karıştıralım .Hazırladığımız terbiyeyi pişen yemeğimize ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatalım. İnce kıyılmış maydanoz ve pul biberle servis yapalım.Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder