- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
İçine:
- İri kıyılmış ceviz içi
- İstenirse 1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti İçin:
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
Hazırlanışı:
Öncelikle şerbeti soğuk olarak kullanacağımız için şerbeti hazırlıyoruz. Bunun için toz şeker ve suyu karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra bir 10 dakika kadar bekleyip altını kapatıyoruz ılıyınca buzdolabına kaldırıyoruz. Hamuru için ılık suyun içerisine mayayı ve toz şekeri koyarak kabarması için bekliyoruz.Diğer malzemeleri de ekleyerek krep hamuru gibi akışkan bir hamur elde ediyoruz. Önceden ısıttığımız yapışmaz yüzeyli bir tavaya aralıklı olarak hamuru akıtıyoruz. Boyutları kahve fincanı tabağı kadar olacak. Taş kadayıfın yalnızca bir yüzeyini pişiriyoruz. Dikkat etmemiz gereken, aynı büyüklükte hamurlar oluşturmalıyız.
Resimde görüldüğü gibi tavaya döktüğümüz hamur göz göz olup ıslak yüzeyi kalmayıncaya
Resimde görüldüğü gibi tavaya döktüğümüz hamur göz göz olup ıslak yüzeyi kalmayıncaya

0 yorum:
Yorum Gönder