Muzlu Karamelli Tatlının Malzeme Listesi:
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 3 adet muz
Muzlu Karamelli Tatlı'nın Yapılışı:
Sütü tencereye döküyoruz.Toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Ocak üzerine alıyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Diğer taraftan karamel sosu için, küçük çelik tavaya toz şekerimizi döküyoruz.Toz şekeri kısık ateşte eritiyoruz.Kremasını döküyoruz ve tahta kaşıkla karıştırıyoruz.1-2 dakika daha karıştırarak kaynatıyoruz.Altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.Durdukça kıvamı koyulaşacaktır.
- Krema soğuyunca, krem şantiyi içine katıyoruz ve mikserle karıştırıyoruz.Akışkan kremamızı krem şanti torbasına dolduruyoruz.Elinizde yoksa kaşıkla veya bir buzdolabı poşetinin içine doldurup köşe kısmına küçük bir kesik atarak oradan sıkabilirsiniz.Tatlıyı servis edeceğimiz bardakların zeminine krema sıkıyoruz.Bisküvileri kırıyoruz.Muzları dilimliyoruz. Kremanın üzerine bisküvi serpiyoruz,birkaç dilim muz koyuyoruz.Üzerine biraz karamel sos döküyoruz.Üstüne tekrar krema sıkıyoruz.Bu şekilde malzemeleri kat kat koyarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder