Sıvı yağla yapıldığı için diğer elmalı pastalardan daha hafif. Margarinle yapılan elmalı pastalar daha kıtır oluyor ama tarifte kullandığımız 1 tatlı kaşığı sirke aynı kıtırlığı bize sağlıyor. Lezzet olarak diğer kurabiyeden hiç bir farkı yok . Denemenizi tavsiye ederim. Tarifimize gelecek olursak;
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 3-4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yaklaşık 4 su bardağı un
İçine:
- 2 adet orta boy elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine:
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
İçini hazırlayarak başlıyoruz. Elmaları soyarak rendeleyelim. Şekerle beraber ocağa alıp suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince tarçını ilave ederek altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
Hamuru için un, kabartma tozu ve vanilya hariç diğer malzemeleri şeker eriyene kadar çırpalım. Unu , kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek kenara alalım. Ölçülü bir şekilde un karımışını ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapalım. Bardak ve yumurta büyüklüğü farklı olabileceği için un ölçüsü değişiklik gösterebilir. Bu yüzden unu dikkat ederek koyalım. Dinlendirdiğimiz hamuru yumurta büyüklüğünde eşit bezelere bölelim. Her bir bezeyi merdane yardımıyla açalım. Bir ucuna harcımızdan koyalım.Hamurun diğer kısmını resimde görüldüğü gibi tamamen koparmadan eşit şekilde keselim. Rulo yaparak saralım. Hafifçe eğerek ay çöreği şekli verip tepsimize dizelim. Önceden ısıttığımız fırında altı üstü pembeleşinceye kadar pişirelim. Servis tabağına alarak üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet Olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder