- 1 paket tavuk taşlık
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı kekik
- tuz ,karabiber ,pul biber
- sıvı yağ
Hazırlanışı:
Öncelikle taşlıkları kontrol ederek içinde zarı kalmış mı bakmak gerek. Varsa zarları soyup, akan suyun altında tek tek yıkamalıyız. Yıkanıp süzülmüş olan taşlıkları ince ince kıyalım. Sert bir eti olduğu için pişme süresi biraz uzun.Çelik bir tavada sıvı yağ ile birlikte etler yumuşayana, suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirelim.Arada çatalla etleri kontrol edelim. Eğer suyunu çekmişse ve henüz pişmemişse 1 bardak kadar sıcak su ilave edip pişirme işlemine devam edelim. Çatal rahatça giriyorsa taşlıklar pişmiş demektir. Yemeklik doğradığımız soğanı ve baharatları ilave ederek soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavuralım. Altını kapattıktan sonra kekik serperek servis edelim. Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder