14 Mayıs 2015


lezzet seli



Ev yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya 
  • 3 su bardağı un
İç Harcı İçin:


    lezzet seli
  • 250 gr orta yağlı kıyma 
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber

lezzet seliEv Yapımı Lahmacunun Yapılışı:

Hamuru için un dışındaki malzemeleri derin bir kaba alıyoruz.Azar azar unu ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlayalım.Üzerini temiz bir örtüyle kapatıp, ılık bir yerde mayalanmaya bırakalım.

 İç harcı için kıymamızın içine rendelenmiş soğan ve domatesimizi ilave edelim.Daha sonra incecik kıydığımız biberleri ve rendelenmiş sarımsağı ekleyelim. Salçamız sıvı yağımız ve baharatları da koyup iyice karıştıralım.

Mayası gelmiş hamurumuzu tekrar yoğurup havasını alalım.Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Unladığımız tezgahta her birini yemek tabağı büyüklüğünde açalım. İçine hazırladığımız harçtan sürerek önceden ısıttığımız teflon tavaya koyalım. Tavamızın kapaklı olması lazım ki harcımız iyi pişsin.Yaklaşık 3-4 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.Diğer hamurlarımızda da aynı işlemi uygulayalım. Limon, maydanoz ve söğüş soğanla servis yapalım.Afiyet Olsun.

Tagged:

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.