31 Mayıs 2015

lezzet seli


Şehriyeli Tavuk Çorbası Malzemeleri:


  • 1 adet tavuk göğsü (but da kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı nane, tuz
Yapılışı:

Yıkayıp derin bir tencereye koyduğumuz tavuğun üzerine 6-7 su bardağı su koyarak haşlıyoruz. Haşladığımız tavuğu soğuduktan sonra  ufakça doğruyoruz,  suyunu süzerek bir kaba alıyoruz. Çorbamızı yapacağımız tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ koyup ince ince doğradığımız biberlerimizi ilave ediyoruz.Biberlerin rengi hafifçe dönünce, kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ve salçamızı ekliyoruz. Domatesler eriyince üzerine süzdüğümüz tavuk suyunu ve tuzumuzu ekliyoruz.Kaynamaya başladıktan sonra ise şehriyelerimizi ilave ediyoruz. Bu arada tavada 1,5 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağda rengi hafif dönene kadar kavurup çorbaya ekliyoruz. Şehriyeler şişince çorbanın altını kapatıp üzerine nanemizi serpiyoruz. Çorbamız dinlendikten sonra servis ediyoruz. Afiyet Olsun..

Tagged:

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.