Bolonez Soslu Makarna İçin Gerekenler:
- 1 paket makarna tercihen spagetti ama elinizde yoksa benim gibi herhangi bir çeşidini kullanabilirsiniz.
- Su, tuz ve sıvı yağ
Bolonez Sosu İçin:
- 300 gr kıyma
- 1 büyük soğan
- 2 adet biber
- 4 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası yoksa domates salçası
- sıvı yağ, tuz , karabiber
- 1 su bardağı sıcak su
- Maydanoz yada kekik
Üzerine:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Derin bir tencerede suyu kaynatıyoruz. İçine 1 yemek kaşığı kadar tuz ve 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ döküyoruz. Kaynayan suda makarnalarımızı arada karıştırarak hafif diri kalacak şekilde pişiriyoruz. Haşlanan makarnayı süzerek soğuk sudan geçiriyoruz. Tencerede 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtıp üzerine makarnayı dökerek karıştıralım ki makarnalarımız yapışmasın. Bolonez sos için ince doğranmış soğanları ve biberleri tavada çevirelim .Kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim. Doğranmış domatesleri, rende sarımsağı ve salçayı ilave edelim. Bir bardak sıcak suyu da katarak kıvamını bulup özleşene kadar kaynatalım. Suyunu tamamen çektirmemeye dikkat edelim.Baharatlarımızı ve tuzu ve kıyılmış maydanozları koyup altını kapatalım. Servis tabağına aldığımız makarnaların üzerine sosu ve rende kaşar peyniri koyarak sıcak olarak servis edelim.Afiyet Olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder