- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 bağ semizotu
- 4 adet salatalık
- Yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- taze nane (yoksa kuru nane de olabilir)
Hazırlanışı:
Buğdayı bir kaç saat öncesinden suyla ıslayalım. Elimizle ovarak bol su ile yıkayalım. Derin bir tencerede üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ile haşlayalım. Buğdaylar şişip yumuşayınca altını kapatıp süzelim ve soğumasını bekleyelim. Karıştırma kabında buğdayı, yıkayıp ince ince doğradığımız semizotunu ve küp küp doğradığımız salatalıkları karıştıralım. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ve ince kıyılmış taze naneyi de ilave edelim. Güzelce harmanlayıp servis tabağımıza alalım. Üzerinde zeytinyağı gezdirip servis edelim. Hem çok besleyici hemde çok lezzetli bir salata. Sıcak yaz günleri için ideal. Denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyet Olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder