Fırın Makarna İçin:
Beşamel sosu İçin:
- Bir paket fırın Makarna
Beşamel sosu İçin:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı silme un
- 100 gr tereyağı veya margarin
- İstenirse 1 paket krema
İçine :
- Beyaz Peynir
- Maydanoz
Üzerine:
- Rende Kaşar Peyniri
Hazırlanışı:
Makarnaları kırmadan yeteri kadar su ile haşlıyoruz. Süzerek soğuk sudan geçirdiğimiz makarnaların içine yapışmaması için 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ döküp karıştırıyoruz. Beşamel sosu hazırlamak için yağı tencereye alarak eritiyoruz. Üzerine unu koyarak kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Çırpma teliyle çırparken sütü ilave ediyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz.Kaynayınca ocağın altını kapatarak tuzunu ve istiyorsak bir paket kremayı ilave edip tekrar çırpıyoruz. Beşamel sosu makarnanın üzerine dökerek karıştırıyoruz. Yağladığımız fırın kabına makarnanın yarısı dökerek düzeltiyoruz. Üzerine çatalla ezdiğimiz peynir ve maydanozu eşit şekilde yayıyoruz. Üstüne kalan makarnayı serip düzeltiyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirini de makarnanın her yerine eşit gelecek şekilde yayıp önceden ısıttığımız fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet Olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder