12 Temmuz 2015

lezzet seli
Şebit Yağlamasının Hamuru İçin:


  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 su bardağı ılık su
  • 5 su bardağına yakın un
İçine :

  • 300 gr orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • tuz
    lezzet seli
  • karabiber, pul biber
  • sıvı yağ
  • maydanoz
Üzerine:
  • Sarımsaklı Yoğurt

lezzet seliHazırlanışı:

Mayayı bir bardak ılık suda şekerle birlikte karıştırıp kabarmasını sağlıyoruz. Diğer hamur malzemelerini de ekleyerek ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz. Hamuru mayalanması için ağzını kapatarak bekletiyoruz. Hamur mayalanırken içini hazırlıyoruz. Bunun için yemeklik doğradığımız soğanı  ve sivri biberleri sıvı yağ ile beraber ocağa alıyoruz.  Rengi dönmeye başlayınca kıymayı ilave ediyoruz. Kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri, salçayı , sarımsakları da katarak kavurmaya devam ediyoruz. 1 bardak suyu ilave edip özleşene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Baharatları ve maydanozu ilave edip altını kapatıyoruz. Sosumuz hafif sulu olacak.Mayalanan hamuru tezgaha alıp 20 eşit bezeye bölüyoruz. Her birini tabak büyüklüğünde açıyoruz. Arkalı önlü çok kurutmadan pişirip sofra bezine sarıyoruz. Tüm hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz. Servis tabağına şebiti koyup üzerine kıymalı harcımızdan sürüyoruz. Bu şekilde kat kat döşüyoruz.Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Arzu ederseniz alttaki resimdeki gibi dürüm şeklinde sarıp da yiyebilirsiniz. Yapması zahmetli fakat lezzet olarak süper. Denemenizi tavsiye ediyorum. Yapacak olanlara şimdiden Afiyet Olsun..

Tagged: ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.