14 Temmuz 2015

lezzet seli
Gereken Malzemeler:


  •  1 kg taze fasulye
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 4 adet domates
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • tuz, zeytinyağı
Hazırlanışı:

Fasulyeleri yıkayıp, kılçıklarını ayıklıyoruz. Bıçakla uzun uzun dilimliyoruz. Tencerede yemeklik doğradığımız soğanı  zeytinyağı ile  kavuruyoruz. Üzerine kabukları soyulup doğranmış domatesleri  ve taze fasulyeleri ilave ediyoruz. 10 dakika kadar bu şekilde kavurduktan sonra 1 çay bardağı sıcak suyu, tuzu , şekeri ve karabiberi koyarak ağzını kapatıyoruz. Kısık ateşte yarım saat pişmesi yeterli oluyor. Bu sürenin sonunda fasulyeleri kontrol ederek altını kapatıyoruz. Ilık yada soğukken servis ediyoruz. Afiyet Olsun..

Tagged: , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.