- 2 adet orta boy patlıcan
- 3 yumurta
- 4-5 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 adet domates rendesi
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- tuz,sıvı yağ
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyarak eşit bir şekilde ince ince dilimliyoruz. Yumurtaları bir miktar tuzla çırpıyoruz. İçine unumuzu ve karbonatı ilave ediyoruz. Yumurtaların büyüklüğüne göre un miktarı farklılık gösterebilir. Boza kıvamında bir sos olmalı bu yüzden unu kontrollü koymak gerekir. Sosa buladığımız patlıcanları önceden ısıttığımız bol yağda kızartıyoruz . Yağı önce kızdırıp altını kısığa alırsak içini çekerek kızaracaktır. Kızarttığımız patlıcanları kağıt havlu serdiğimiz tabağa çıkararak fazla yağını çekmesini sağlıyoruz. Servis tabağına sarımsaklı yoğurdu döküyoruz.Üzerine kızarttığımız patlıcanları diziyoruz. Küçük bir tavada bir miktar yağ ile rendelenmiş domatesi ve yarım yemek kaşığı salçayı kavuruyoruz. Üzerine 1 çay bardağı su ile tuzu ilave edip özleşip kıvam alana kadar kaynatıyoruz.İsterseniz 1 çay kaşığı kadar kekik de ilave edebilirsiniz. Sosu patlıcanların üzerinde gezdiriyoruz. Afiyet Olsun..
Harika gorunuyor, elinize saglik :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim beğenmenize sevindim Arzu Hanım.
SilYaptım çok hafif oldu. İçine hiç yağ çekmedi. Tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilRica ederim Selin Hanım beğenmenize sevindim.
YanıtlaSil