Kıymalı Mantarlı Kabak Oturtma İçin Gereken Malzemeler:
- 1 kg kabak
- 300 gr kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 4 adet domates
- Yarım bağ dereotu
- 200 gr mantar
Hazırlanışı:
Kabakları temizleyerek dilimliyoruz. Kızgın yağda hafif kızartıp kağıt havlu üzerinde yağını çekmesi için kenara alıyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanları tavada rengi değişene kadar kavuruyoruz. Mantarları da ilave ederek mantarlar suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Üzerine kıymayı ve kabukları soyulup doğranmış domatesleride ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Baharatları ve tuzunu ilave edip yarım çay bardağı suyu da koyarak 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatıyoruz. Kabakları göz kararı ikiye ayırıyoruz. Düz bir tencereye bir sıra kabak diziyoruz ve üzerine kıymalı harcı yayıyoruz. Kalan kabaklarıda aynı şekilde harcın üzerine diziyoruz. Harcımızın kendi suyu vardı ama dibi tutmasın diye 1 çay bardağı suyu yemeğimizde gezdiriyoruz. Ocağa alıp kaynadıktan sonra altını kısarak yemeğimizin üzerine kıyılmış dereotunu serpiyoruz. 10 dakika kadar kısık ateşte pişirip altını kapatıyoruz. Çok lezzetli bir tarif. Denemenizi tavsiye ederim. Yapacak olanlara şimdiden Afiyet Olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder