24 Temmuz 2015

lezzet seli
Portakallı Revani İçin :


  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi yoksa limon kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • Kabartma tozu ve vanilya
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon
Hazırlanışı:

Şerbetini soğuk dökeceğimiz için öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Su ve şekeri ocağa alarak şekeri eriyene kadar karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca 10 dakika kadar kıvam alması için kısık ateşte kaynatıyoruz. Çeyrek limon suyunu sıkıp 5 dakika daha kaynatıp altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz. Kekimizin hamuru için oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle beraber beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Sırasıyla diğer malzemeleride ekleyerek boza kıvamında hamuru hazırlıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti üzerine döküyoruz. Şerbetin hepsini bir anda çekmeyecektir, tepsiden şerbeti taşırmamaya dikkat ederek  kekimiz çektikçe şerbeti ilave edelim. Ayrıca keki dilimleyip şerbeti dökerseniz daha iyi çeker. Tatlıyı dolapta dinlendirip servis edebilirsiniz. Kışın portakal reçeli yaparken rendelemiş olduğum portakal kabuklarını derin dondurucuda saklamıştım. Yazın kekti, kurabiyeydi kullanmak hoşuma gidiyor. Revaniyi yaparkende limon yerine portakal kullandım. Malum mis gibi kokusuyla çokta yakıştı. Elinizin altında yoksa, limon kabuğu kullanın. Biz severek tükettik denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyet Olsun..

Tagged:

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.