- 1 su bardağı nohut
- 2-3 yemek kaşığı tahin
- Çeyrek limon suyu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- tuz, üzeri için pul biber
Hazırlanışı:
Bir gece öncesinden suda beklettiğimiz nohutları düdüklü tencerede iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Kabuklarını elimizden geldiğince soyuyoruz. Rondo veya el blendırından geçiriyoruz. Bu esnada katılaştığı için 2-3 yemek kaşığı sıcak su eklemeliyiz. Pürüzsüz bir kıvam alınca içine kimyon , tuz ezilmiş sarımsak , zeytinyağı ve tahini ekleyerek karıştırıyoruz. Tavada bir miktar zeytinyağını ısıtıp içine 1 çay kaşığı pul biberi ilave edip altını kapatıyoruz. Servis tabağına aldığımız humusun üzerinde gezdiriyoruz. Afiyet Olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder