10 Temmuz 2015

lezzet seli

Humus Tarifi İçin Gerekenler:

  • 1 su bardağı nohut
  • 2-3 yemek kaşığı tahin
  • Çeyrek limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • tuz, üzeri için pul biber
Hazırlanışı:

Bir gece öncesinden suda beklettiğimiz nohutları düdüklü tencerede iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Kabuklarını elimizden geldiğince soyuyoruz. Rondo veya el blendırından geçiriyoruz. Bu esnada katılaştığı için 2-3 yemek kaşığı sıcak su eklemeliyiz. Pürüzsüz bir kıvam alınca içine kimyon , tuz ezilmiş sarımsak , zeytinyağı ve tahini ekleyerek karıştırıyoruz. Tavada bir miktar zeytinyağını ısıtıp içine 1 çay kaşığı pul biberi ilave edip altını kapatıyoruz. Servis tabağına aldığımız humusun üzerinde gezdiriyoruz. Afiyet Olsun..

Tagged: , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.