07 Temmuz 2015

Malzemeler
lezzet seli


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 7-8 bardak et suyu yoksa su
  • 1 orta adet küçük boy patates
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • tuz karabiber
  • sıvı yağ
  • İstenirse 1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanışı:

Yemeklik doğradığımız soğanları yağ ile birlikte tencereye alıyoruz. Soğanlar kavrulurken üzerine  salçayı istenirse naneyi ilave edip kavuruyoruz. Suyunu da koyarak kaynamaya bırakıyoruz.
Patatesi rendeleyip mercimekle birlikte çorbaya ilave ediyoruz. Tuzu, kimyonu ve istediğimiz baharatları ilave ettikten sonra mercimekler açılana kadar pişirip altını kapatıyoruz. Çorbayı pürüz kalmayana kadar blendırdan geçirip limonla servis ediyoruz. Afiyet Olsun.

Tagged:

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.