07 Temmuz 2015

İslim Kebabı İçin Gereken Malzemeler
lezzet seli


  • 4 adet kemer patlıcan
  • 400 gr kuşbaşı et
  • 1 orta boy soğan
  • 3-4 tane sivri biber
  • 1 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • tuz, karabiber,pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı:

Patlıcanları yıkadıktan sonra alacalı şekilde soyuyoruz. Uzunlamasına şeritler halinde eşit kalınlıkta kesiyoruz. Patlıcanları arkalı önlü hafifçe kızartıyoruz. İçini hazırlamak için aldığımız kuşbaşı etleri bıçak yardımıyla elimizden geldiğince küçültüyoruz. Tavaya alıp üzerine sıvı yağ koyarak kavuruyoruz. Etler suyunu çektiğinde yemeklik doğradığımız soğan ve sivri biberleri de ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Kabukları soyulup doğranmış domates ve salçayı ekleyip 5 dakika kadar çevirdikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ilave edip kısık ateşte iyice özleşene kadar pişiriyoruz.Suyunu çekmesine yakın tuzu ve diğer baharatları ekleyip altını kapatıyoruz. Harcımız ılındığında patlıcanları uzunluklarına göre 2 parça şeklinde ayıralım. Patlıcanın geniş kenarına harçtan koyarak rulo şeklinde saralım. Diğer patlıcanı ise etlerin göründüğü kısımı kapatacak şekilde koyarak yine rulo şeklinde saralım . Üzerine bir dilim domates ve biber koyarak kürdan yardımıyla patlıcana tutturalım. Fırın tepsisinin dibine 1 su bardağı sıcak su koyarak fırına sürelim . Üzeri kızarana kadar fırınlayıp alalım. Sıcak olarak pilav ve cacık eşliğinde servis edelim. Afiyet Olsun.

Tagged: , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.