01 Temmuz 2015

lezzet seli
Cevizli Kadayıf Tatlısı İçin:


  • 500 gr çiğ kadayıf
  • 1 su bardağı iri kıyılmış  ceviz veya fındık içi
  • 200 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı pekmez
Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
Yapılışı:

Şerbeti soğuk dökeceğimiz için, önce şerbeti hazırlıyoruz. Su ve şekeri ocağa koyup karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynadıktan 10 dakika sonra 1-2 damla limon suyu sıkarak 5 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz.Kadayıfları kolayca kırılması için buzlukta birkaç saat bekletip çıkartıyoruz. Derin bir karıştırma kapında ufalayarak kırılmasını sağlıyoruz. Tereyağını eritiyoruz kaşıkla kadayıfların üzerinde gezdiriyoruz. Elimizle harmanlayarak tüm kadayıfın yağlanmasını sağlıyoruz. Fırın kabımızın altını yağlıyoruz. 2 yemek kaşığı pekmezi tabana fırça yardımıyla yayıyoruz. Kadayıfın yarısını tepsiye döşüyoruz. Elimizle bastırarak düzeltip üzerine cevizimizi seriyoruz. Kalan yarısını da üstüne döküp aynı şekilde elimizle bastırarak düzeltiyoruz. Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan 10-15 dakika sonra şerbeti üzerinde gezdiriyoruz. Dilimleyip servis.. ediyoruz.Afiyet Olsun

Tagged:

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.