- 3 adet orta boy kabak
- 3 adet yumurta
- 4-5 adet taze soğan yoksa 1 adet orta boy soğan
- Bir tutam dere otu
- Bir tutam maydanoz
- 4-5 yemek kaşığı un
- tuz, karabiber
- kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kabakları yıkayarak rendeleyelim. Bir süzgeçin üzerine alarak suyunun süzülmesini sağlayalım.Eğer taze soğan yoksa elinizde kuru soğanıda rendeleyerek kabağın üzerine alalım. Yumurtayı karıştırma kabına alarak çırpalım. Rendelenmiş kabak ve soğanları avucumuzda sıkarak fazla suyunu akıtalım ve yumurtaların yanına alalım. Sırasıyla baharatları, ince kıyılmış yeşillikleri ve tuzu ilave ederek karıştıralım. Kabakların boyutları farklı olabileceği için unu koyarken dikkat edelim. Kaşıkla kaldırdığımız da yavaş akan, tavaya döküldüğünde çok yayılmayacak bir hamur olmalı.Bunun için yetmezse kontrollü olarak un ekleyebilirsiniz. Hazırladığımız hamuru önceden ısıttığımız tavaya kaşık yardımıyla dökerek arkalı önlü kızartalım. Sarımısaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder