18 Haziran 2015

lezzet seli
11 ayın sultanı Ramazan Ayına başladığımız şu günde, Ramazanla özdeşlemiş bir tatlıyla merhaba demek istedim. Ramazan ayının rahmet ve bereketi hepimizin üzerinde olsun İnşallah. Yüce Allah tüm sevenlerimizle ve sevdiklerimizle tekrarına nasip etsin. Ağzımızın tadı bozulmasın İnşallah . Herkese canı gönülden iyi Ramazanlar dileyerek tatlımızın yapılışına geçiyorum;

Cevizli Güllaç  Tatlısı İçin Malzemeler:

  • 250 gr güllaç yaprağı (yaklaşık 10 yaprak)
  • 1,5 litre süt (7,5-8 su bardağı)
  • 2 su bardağı  toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı gül suyu (opsiyonel)
Üzeri İçin:

  • Ceviz içi
  • Mevsimine göre nar taneleri
Hazırlanışı:

  • Sütü ve şekeri tencereye alarak, şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtalım ve ılımaya bırakalım. Süt kaynar olursa güllaç yaprakları hamur olur bu yüzden sütümüz  parmağımızın dayanacağı sıcakta olmalıdır.Sütümüz istediğimiz sıcaklığa geldiğinde yapraklarımızı döşemeye başlayalım. Yuvarlak bir tepsi kullanırsanız yaprakları kırmaya gerek kalmaz ama benim gibi dikdörtgen bir borcam kullanacaksanız kenarlarını kopararak veya mutfak makasıyla istediğiniz boyutta kesip tepsinize dizebilirsiniz. Tepsiye serdiğimiz her güllaç yaprağının üzerini kepçe yardımıyla sütümüzle eşit şekilde ıslatıyoruz. 5 yaprağı üst üste ıslattıktan sonra bu kata cevizi serpiyoruz. Kalan yaprakları da aynı şekilde  ıslatarak tepsiye diziyoruz. Kalan sütün içerisine arzu ederseniz 2 yemek kaşığı gül suyunu dökerek karıştırıyoruz ve tatlımızın üzerinde gezdiriyoruz. Tatlıyı buzdolabında dinlendirip, üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek soğuk olarak servis ediniz. Yapacak olanlara şimdiden Afiyet Olsun..

Tagged: ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.