08 Haziran 2015


lezzet seli


Ramazanın yaklaştığı şu günlerde hem iftar yemeklerinizde hem de bayramda afiyetle yenilecek bir tatlı olan Kıbrıs Tatlısının tarifini vermek istedim.  Yapacak olanlara şimdiden Afiyet Olsun.

Kıbrıs Tatlısının Keki için :


  • 4 adet yumurta 
  • 1,5  çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı galeta unu
  • 2 çay bardağı hindistan cevizi
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon
Kreması için:

  • 1 çay bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
Hazırlanışı:

Önce şerbeti hazırlamalıyız ki soğuk olarak kullanacağız. Su ve şekeri karıştırarak yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıyoruz. İndirmeden 1-2 damla limon sıkıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Kıbrıs Tatlısının keki için oda sıcaklığındaki yumurta ile şekeri mikser yardımıyla beyaz köpük köpük olana kadar karıştırıyoruz.Sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurumuzu hazırlayıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirelim.
İlk sıcaklığı çıkan kekimize soğuk şerbetimizi dökerek çekmesi için kenara alalım.

Kekimiz beklerken kremamızı hazırlayalım.Kremamız için krem şanti hariç tüm malzemeyi sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim. Kremamız soğuyunca bir paket krem şantiyi ilave ederek mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım. Soğumuş şerbetli tatlımızın üzerine kremamızı yayalım. Üzerini süsleyerek servis edelim.

Tagged: , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.