26 Haziran 2015




lezzet seli

Malzemeler:


  • 500 gr  dana antirikot
  • 1 pide
  • Yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı su
  • tuz, karabiber
  • Domates, sivri biber
  • Tereyağı
Hazırlanışı:

Eti buzluğa koyarak, ince dilimleyebilmek için, yarı donduruyoruz. Bıçakla ince ince dilimliyoruz. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı iyice kızdırıp tereyağı ile birlikte etlerimizi kavuruyoruz. Etler sulanıp suyunu çektiğinde tuz ekleyerek altını kapatıyoruz.Salçalı sosu hazırlamak için küçük bir tencerede tereyağını salçayla kavuruyoruz.Üzerine tuz karabiber ve suyu ekleyip kaynatıyoruz ve ilk sıcaklığının geçmesi için kenara alıyoruz.Sos kıvamlı olmalı su gibi olmamalı.Kullandığımız bardaklar farklı olabileceği için kıvamını kontrol edin. Pideyi küp şeklinde doğrayarak servis tabağına alıyoruz. Üzerine sosu gezdiriyoruz. Üzerine etleri ve yoğurdu dilediğimiz şekilde yerleştiriyoruz. Etleri pişirdiğimiz tavada yağ koymadan sivri biberleri ve dörde böldüğümüz domatesleri kısık ateşte közler gibi pişiriyoruz ve tabağımıza alıyoruz. Servis yapmadan önce iyice kızdırdığımız tereyağını tabağımızda kaşık yardımıyla gezdiriyoruz. Yapacak olanlara şimdiden Afiyet Olsun.

Tagged: ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.