29 Haziran 2015

lezzet seli
Üst üste tatlı yapınca arada yaptığınız kek yenmeden kalabiliyor. Bu gibi durumlarda kekleri derin dondurucuda muhafaza edip istediğinizde tekrar kullanabilirsiniz. Bende bu şekilde dondurucuya kaldırdığım kekten basit ama lezzetli bir tatlı yaptım. Denemek isterseniz tarifimiz şöyle;

Malzemeler:

  • Kek 
  • Bitter Çikolatalı Puding 
  • Muz
  • Hindistan Cevizi
Hazırlanışı:

Derin dondurucudan çıkarmış olduğum keki çözülmeye başlayınca rendeledim. Pudingi üzerinde yazan pişirme şekliyle pişirerek ılıması için kenara aldım. Soğuma aşamasında kabuk bağlamaması için arada karıştırmak gerekiyor. Tatlıyı yapacağım kaplara 2 yemek kaşığı kadar rende kekten koydum ve üzerini kapatacak kadar puding döktüm. Üzerine muz dilimleri koyup tekrar rendelenmiş kek serptim.En üst kata tekrar puding dökerek soğuması için dolaba aldım. Servisten önce hindistan cevizi ve muz dilimiyle süsleyerek servis yaptım. Tadı gerçekten çok güzel oldu. Denemenizi tavsiye ediyorum yapacak olanlara şimdiden Afiyet Olsun.

Tagged: ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.