09 Haziran 2015

lezzet seli


Kızartma olmasına rağmen oldukça hafif bir tat. Ana yemeklerinizin yanında yada garnitür olarak servis edebilirsiniz. Soda gevrek bir tat veriyor. Dışı çıtır içi yumuşak bir tat yakalamış oluyoruz.Denemeniz tavsiye olunur.

Sodalı Karnıbahar Kızartması İçin:


  • 1 tane orta boy karnıbahar
  • 2 yumurta
  • 1 şişe soda (maden suyu)
  • 1 su bardağı un
  • tuz 
Üzerine:

  • 1 kase yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • nane, pul biber
Karnıbaharımızı yıkayıp sap kısmını kestikten sonra çiçeklerini ayırıyoruz. Tencerede suyumuzu kaynatıp 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karnıbaharları haşlıyoruz. Haşlama işleminde dikkatli olmak gerek, çok fazla haşlarsak dağılır az haşlarsak bu kez de karnıbaharlar sert kalır. Haşlarken çatalınızla sap kısmından kontrol etmeliyiz çatalımız rahatça giriyorsa  haşlama işlemi tamam demektir. Karnıbaharlarımızı süzerek soğumaya bırakabiliriz. Karnıbaharın sosu için 2 yumurtayı çırparak köpürtüyoruz üzerine sodamızı , tuzumuzu ve unumuzu da koyarak boza kıvamında bir sos elde ediyoruz. Soğuyan karnıbaharları sosa bulayarak bol kızgın yağda kızartıyoruz ve kağıt havlu serdiğimiz tabağımıza alıyoruz. Servis etmeden önce ayrı bir tabağa çıkartıyoruz, yoğurt ve sarımsağı karıştırıp üzerine döküyoruz. Afiyet Olsun.

Tagged: ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.