20 Haziran 2015

lezzet seli

Tutmaç Çorbası İçin Gereken Malzemeler:

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2-3 diş sarmısak
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • tuz
Üzerine:
  • nane,pul biber
Hazırlanışı:
Yeşil mercimeği yıkayarak tencerede yumuşayana kadar haşlayıp süzüyoruz. Çorbanın kararmaması için üzerinden tekrar su geçirip siyah suyunu gideriyoruz. Çorbayı yapacağımız tencereye önceden haşlanmış nohutu ve mercimeği alarak kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra erişteyi ilave ediyoruz. Çorbanın sosu için, yoğurdun içine yumurtayı ve unu koyarak pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpıyoruz. Kaynayan çorba suyundan bir kepçe kadar sosa ilave ederek tekrar çırpıyoruz. Çorbayı karıştırmaya devam ederken sosu ilave ediyoruz. Rendelenmiş sarmısakları da ilave edip ,yoğurdun kesilmemesi için kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz ve tuzunu ilave ediyoruz. Üzeri için tavamıza bir miktar yağ koyup ısıtıyoruz ve nane ile arzu ederseniz pul biberi ilave edip altını kapatıyoruz.Çorbamızın üzerinde gezdirip sıcakken servis ediyoruz. Afiyet Olsun..

Tagged: , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.