15 Haziran 2015

lezzet seli


Patates Mantısı İçin Gereken Malzemeler:


  • 4-5 adet orta boy patates
  • Yarım bağ maydanoz
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz, nane
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:

Patatesleri iyice yıkayarak derin bir tencerede haşlıyoruz. Çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra süzerek soğumaya bırakıyoruz. Elimizin dayanacağı sıcağa gelince kabuklarını soyarak püre haline getiriyoruz. Patates püremiz henüz ılıkken içine tuzumuzu ve tereyağını ilave edip karıştırıyoruz. İyice soğuyunca ince ince kıydığımız maydanozlarla tekrar yoğuruyoruz. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra sıvı yağa batırdığımız parmağımızla  içini oyuyoruz ve servis tabağımıza diziyoruz. Sosumuz için yoğurdu ve rendelenmiş sarımsağı ve bir tutam tuzu karıştırıyoruz. Hazırladığımız patates çanaklarının içine kaşık yardımıyla dolduruyoruz. Üzerinin sosu için ise tavaya sıvı yağımızı alıp içine önce nanemizi ardından salçamızı koyarak karıştıralım üzerine yarım çay bardağı kadar su koyarak kaynatalım. Patates mantılarımızın üzerine dökerek servis edelim. Afiyet Olsun.

Tagged: ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.