20 Haziran 2015

lezzet seli
Düdüklü tencerede pişirilen son derecede pratik ve kolay bir yemek. Bütün malzemelerini çiğden koyduğumuz, 15 dakika da servise hazır olan ve son derecede lezzetli bir tarif. Denemeniz tavsiye edilir.

Malzemeler:

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet domates
  • 3-4 tane sivri biber (ben kapya biber kullandım)
  • 2-3 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz, karabiber
  • yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • Üzerine kapamak için 3 adet patates
  • 1 çay kaşığı kekik
Hazırlanışı:

Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizledikten sonra bıçakla diliyoruz.  Düdüklü tencereye doğradığımız soğanı ,biberi ve domatesi yağımızla beraber koyuyoruz.Üzerine salçayı, fasulyeyi, baharatları, sarmısağı koyarak karıştırıyoruz. Fasulyeleri kapatacak kadar su ilave ediyoruz. Patateslerin kabuklarını soyup ikiye bölerek fasulyelerin üzerine kapatıyoruz. Kekik serperek düdüklümüzü kapatıyoruz. Düdüklü tencerenin sesi çıkmaya başladıktan sonra düdüğünü kapatıp  ocağın altını kısıyoruz. Yaklaşık 15 dakika da pişiyor bu sürenin sonunda ocağı kapatıyoruz. Tencerenin kapağını açmak için biraz soğumasını bekleyebilir yada düdüklüyü akan musluğun altında 5 dakika kadar tutabilirsiniz.Yemeğimiz hazır yapacak olanlara şimdiden Afiyet Olsun.


Tagged:

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.