21 Haziran 2015

lezzet seli
Sütlü İrmik Helvası İçin Gereken Malzemeler:


  • 1 su bardağı irmik
  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya (isteğe bağlı)
  • Dolmalık fıstık veya ceviz
  • Üzeri için tarçın
Hazırlanışı:
Sütü ve şekeri bir tencereye alarak, şeker eriyene kadar ısıtıyoruz. Helvayı kavuracağımız tencerede yağı eritip içine fıstıkları koyarak rengi dönene kadar kavuralım.Çok çabuk yanabilir bu esnada kontrol edelim. Fıstıklar hafif pembeleşince irmiği ilave ederek irmiğin rengi dönene kadar kavuralım. Üzerine sütümüzü ilave edelim.İrmikler çok sıcak olacağı için süt konulduğu anda sıçrayabilir. Tencerenin kapağını yarım kapatıp sütü o aralıktan dökerseniz irmiğin sıçramasını biraz olsun engellemiş olursunuz. Sütle beraber kaynamaya başlayınca ocağın küçük gözünde altı kısık bir biçimde demlenmeye bırakalım. Sütünü tamamen çektiğinde altını kapatıp bir kaç kez karıştırarak havalandıralım. İster kaşıkla, isterseniz kalıp yardımıyla şekillendirip üzerine tarçınla servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun.

Tagged: ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.