22 Haziran 2015


lezzet seli

Sebzeli Bulgur Pilavı İçin:

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan (isteğe göre)
  • tuz, tereyağı
Hazırlanışı:

Tereyağı ve soğanları tencereye alarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Üzerine biberleri, kabuklarını soyarak doğradığımız domatesi ve salçayı ekleyerek kavurmaya devam edelim. Bulguru da yıkayıp süzdükten sonra ilave edelim. Bulgurun üzerine çıkacak kadar sıcak su koyalım. Baharatları ilave ederek kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım. Suyunu çekip göz göz olunca altını kapatıp dinlendirelim. Afiyet Olsun.

Tagged: ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.