23 Haziran 2015

lezzet seli
Kıymalı Tepsi Böreği İçin Gereken Malzemeler:


  • 4 adet hazır yufka
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • tuz, karabiber
Kat araları için:

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
Üzerine:
  • 1 yumurta
  • susam veya çörek otu
Hazırlanışı:

Öncelikle iç malzemeyi hazırlayıp soğutmak gerekiyor. Yemeklik doğranmış soğanı tavada rengi dönene kadar kavuruyoruz. Kıymayı ilave ederek suyunu çekene kadar kavuralım.İçine tuzu ve baharatları koyarak altını kapatıp soğumaya bırakalım. Tezgaha serdiğimiz yufkaları ortadan ikiye bölelim. Yufkaların üzerine yağlı karışımı fırça yardımıyla sürelim. Yufkanın geniş tarafına  soğumuş kıymalı harcımızı kaşık yardımıyla uzunlamasına döşeyelim.Kıyma koyduğumuz taraftan sararak uzun rulo haline gelen yufkayı kendi etrafında döndürerek tepsiye döşeyelim.Tüm yufkaları bu şekilde sarıp yerleştirdikten sonra kalan yağlı karışıma 1 yumurtayı ekleyerek çırpalım ve böreğin üzerine sürelim. Üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Fırınlamadan önce buzdolabında biraz dinlendirirseniz böreğimiz daha çıtır olacaktır. Önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis edelim. Afiyet Olsun.


Tagged: , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.