İzmir Köfte İçin
- 500 gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 yumurta
- Bayat ekmek içi veya galeta unu
- 1 çay kaşığı kimyon
- tuz, karabiber, kekik
- 3-4 tane patates
- 4 adet domates (3 adet sosuna, 1 adet üzerine)
- 3-4 tane sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 diş sarımsak
Köftemizi hazırlamak için yoğurma kabımıza kıyma ,rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi,kimyon karabiber ve tuzumuzu koyarak yoğuruyoruz.İyice özleşince normal köfteler gibi değilde daha uzun parmak köfte formunda şekil veriyoruz.Boylarının eşit olmasına da dikkat edelim. Köftelerimiz hazır olunca, kabuklarını soyup elma dilim yaptığımız patatesleri kızgın yağda kızartıyoruz.Hem patateslerimiz hemde köftelerimizi hafif rengi dönene kadar kızartacağız kurumaması için. Patatesleri fazla yağını çekmesi için kağıt havluya çıkaralım ve köfteleri de aynı şekilde pişirip kenara alalım. Sosumuz için 3 domatesi rendeliyoruz. Tavamızda biraz yağla domates rendesi ,sarımsak ve salçamızı kavurup üzerine tuz ve 1 su bardağı suyumuzu koyarak kaynayana kadar karıştırıyoruz. Fırın tepsisine patates ve köftelerimizi diziyoruz. Üzerine sosumuzu, tepsimizin tümüne eşit gelecek şekilde döküyoruz. Dilimlenmiş domates ve biberle süsleyip en son kekik serperek fırınlıyoruz.Sosumuz tepsinin yarısına kadar gelmeli yetmezse su ilave edilebilir. Gerçekten çok lezzetli bir tarif , denemenizi kesinlikle öneriyorum. Yapacak olanlara şimdiden Afiyet Olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder