16 Haziran 2015

lezzet seli

Fellah Köftesinin Hamuru İçin:


  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz
Üzerine:
  • 3 adet orta boy domates
  • 1/2 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • tuz
Yoğurtlu Sos İçin:

  • Bir kase yoğurt
  • 1 diş  sarımsak

Yapılışı:

Bulguru ve irmiği bir kapta karıştırıp üzerini kapatacak kadar sıcak suyla ıslatıp ağzını kapatıyoruz.Bulgurlar şişip soğuyunca diğer malzemeleri de ekleyip çok iyi bir şekilde yoğuruyoruz. Malzeme iyice özleşip hamur kıvamını almalı.Bir kaba biraz su koyarak arada elimizi ıslatarak misket şeklinde yuvarlıyoruz. Fellah köftesinin orijinalin de misketlerin ortasına parmakla basılarak düğme şekli verilir fakat bana böylesi daha kolay geliyor aynı zamanda haşlanırken de dağılmıyor.Siz istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Köfteleri yuvarladıktan sonra derin bir tencerede bir miktar tuzla haşlıyoruz. Köfteler suyun üzerine çıktığı zaman pişmiş demektir .Suyunu süzerek kenara alalım. Sosumuz için tavaya sıvı yağı ,domates rendesini, sarımsağımızı,tuzumuzu ve salçamızı koyarak bir kaç dakika kaynatalım. Süzmüş olduğumuz köfteleri ekleyerek bir kaç dakika daha pişirip altını kapatıp servis tabağımıza alalım. Üzerine kıyılmış maydanoz serpelim. Arzu ederseniz servis yaparken yoğurtlu sarımsakla da servis yapabilirsiniz. Yapacak olanlara şimdiden Afiyet Olsun.

Tagged: , ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.