Kapalı Pidenin Hamuru İçin Malzeme Listesi:
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4-5 bardak un
- 2 su bardağı ılık su (Bir bardağı maya için)
İç Malzemesi İçin:
Bir bardak ılık suyun içine şekerimizi ve mayamızı koyarak kabartalım. Diğer hamur malzemelerini derin bir kaba alarak ortasını havuz gibi açalım.Bu esnada 4 bardak un yeterli, yetmezse unu yavaş yavaş ekleyin. Ele yapışmayacak bir hamur olacak. Hamurumuzu yoğurup mayalanması için üzerini örterek bir kenara alalım. Hamurumuz mayalanırken iç harcımızı hazırlayalım. Küp şeklinde doğradığımız soğanları tavaya alıp kavuralım. Soğanların hafifçe rengi dönünce üzerine sivri biberleri ve kıymamızı ilave ederek kavurmaya devam edelim. Kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri , sarmısağımızı da ilave edip domatesler eriyene kadar kısık ateşte pişirelim. Domatesler yumuşayınca altını kapatıp maydanozu koyup baharatlandıralım ve soğumaya bırakalım. İç harcımızın soğuk olması gerekiyor.
Hamurumuz mayalandıktan sonra yani kabarıp 2 katı kadar oluca tezgaha alıp tekrar yoğuralım. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Bu tariften yaklaşık 10-12 beze çıkıyor. Merdane yardımı ile uzunlamasına açtığımız hamurlara iç harcımızdan koyup kenarları üst üste gelecek şekilde kapatalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca sıcakken üzerine tereyağı sürelim. Afiyet olsun.
Hamurumuz mayalandıktan sonra yani kabarıp 2 katı kadar oluca tezgaha alıp tekrar yoğuralım. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Bu tariften yaklaşık 10-12 beze çıkıyor. Merdane yardımı ile uzunlamasına açtığımız hamurlara iç harcımızdan koyup kenarları üst üste gelecek şekilde kapatalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca sıcakken üzerine tereyağı sürelim. Afiyet olsun.
Denedim ellerinize sağlık sadece benimkinin hamuru biraz sert oldu fırında fazla tuttuğum için mi ?
YanıtlaSilSevgi hanım , hamur ele yapışmayan bir hamur olmalı, bu esnada unu fazla koymuş olabilirsiniz ya da gereğinde fazla pişirmiş olabilirsiniz.Fazla pişirmekte hamuru sertleştirir.
Sil