25 Haziran 2015

lezzet seli
Sandal Sefası İçin Gereken Malzemeler:

  • 4 adet orta boy kabak
  • 1 adet tavuk fileto
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet çarliston biber
  • tuz, karabiber, kekik
Üzerine:
  • Rende veya dilim kaşar peyniri
Hazırlanışı:

Yıkanmış kabaklar  uzunlamasına ortadan ikiye kesip ve yumuşayana kadar haşlayalım. Soğuyan kabakların içleri kaşık yardımıyla oyalım. İçini hazırlamak için yemeklik doğranmış soğan ve biberleri
tavaya alarak bir miktar yağ ile kavuralım. Üzerine tavuk eti tuz ve baharatları koyarak suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Fırın kabına yerleştirdiğimiz kabakların içlerine harcı eşit miktarda yayarak dolduralım.Kabakların altının yanmaması için 1 su bardağı suyu fırın kabının tabanına dökerek fırınlayalım. Pişme işlemi tamamlandığında, fırını kapatıp kaşar peynirleri kabakların üzerine serpelim ve tekrar sıcak fırında kaşar peyniri eriyene kadar bekletelim. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet Olsun..


Tagged: ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.