12 Haziran 2015

lezzet seli


Şakşuka bana göre yazın vazgeçilmezlerinden.Hem ana yemek olarak, hemde meze olarak sofranızda yerini alabilir. Tarifimiz çok basit ve pratik. Yapılışına geçersek;


Şakşuka  malzemelerini isim olarak vereceğim. Miktarını, ne kadar yapacaksanız artırıp azaltabilirsiniz.


Malzemeler:


  • Kemer patlıcan
  • Patates
  • Sivri biber
  • Kabak
  • Domates
  • Sarımsak, tuz
  • Yoğurt
Yapılışı:

Yıkadığımız sebzeleri küp küp doğrayarak patatesten başlayarak kızartalım. Tüm malzemeyi kızartıp kağıt havlu üzerinde koyarak fazla yağını çektirelim. Sosumuz için domatesi  rendeleyip bir miktar yağla kavuralım ve tuzunu ekleyip suyunu fazla çektirmeden altını kapalım. Yoğurtlu sos için yoğurdun içine 1-2 diş sarımsağı rendeleyip karıştıralım. Servis kabına aldığımız kızartmaların üzerine yoğurdumuzu ve onun üzerine de  domatesli sosumuzu ve kıyılmış maydanozumuzu ekleyerek servis edelim. Afiyet Olsun.

Tagged: ,

0 yorum:

Yorum Gönder

0 yorum:

Yorum Gönder

Hatırlatma

Sevgili ziyaretçi yorumlarınızı google hesabınız varsa hesabınızdan yoksa ad/url şeçeneğinden adınızı yazarak yaparsanız, sizi isminizle tanıma ve yanıtlama şansım olur.