- 2-3 adet yumurta (kişi sayısına göre artırılabilir)
- 1 kase yoğurt
- 1-2 diş sarmısak
- tuz
Üzeri İçin:
- Bir miktar sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Yoğurdun içine sarımsakları rendeleyip servis yapacağımız tabağın tabanına yayıyoruz. Bir tencere bir miktar su kaynatıp içine tuzu atıyoruz. Yumurtayı kaynayan suyun içine yavaşça dağıtmadan kırıyoruz. Beyazı katılaşmaya başlayınca kevgir yardımıyla sudan çıkartıyoruz. Diğer yumurtalar için aynı işlemi tekrarlıyoruz. Yumurtaları yoğurdun üzerine yerleştiriyoruz. Tavada ısıttığımız yağın içine pul biberi ilave edip altını kapatıyoruz ve yumurtaların üzerinde gezdiriyoruz. Afiyet Olsun.
Harikaydı eline sağlık...
YanıtlaSil