Haşhaşlı Burgu Çörek İçin Malzeme Listesi
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yumurta ( sarısını üzerine ayırıyoruz )
İçine:
- 3-4 yemek kaşığı ezilmiş haşhaş
- Sıvı yağ
Ilık suyumuzda 1 yemek kaşığı mayamızı ve toz şekerimizi karıştırıp kabarmasını sağlıyoruz. Mayamız kabarınca diğer hamur malzemelerini de katarak ele yapışmayan bir hamur hazırlıyoruz.
Hamurumuzu mayalanmak üzere üstünü örterek ılık bir yerde bekletiyoruz. Hamurumuz mayalanınca tezgahta tekrar yoğurup 8 eşit parçaya bölüyoruz. Her parçayı merdaneyle eşit büyüklükte açarak üzerine haşhaşlı sıvı yağlı karışımımızdan sürüyoruz. 2 haşhaşlı hamuru üst üste gelecek şekilde koyuyoruz.Üst kata da harcımızdan sürüyoruz. Elimizle çekiştirerek hamuru biraz daha açıyoruz. Hamurumuz yuvarlak açıldığı için kenarları daha kısa kalacaktır. Hamurun kısa kenarına ekleme yapabilirsiniz ya da bu kenarları minikler için ayrı olarak pişirebilirsiniz. Resimde gördüğünüz gibi hamurları 2-3 santim genişliğinde kesip elimizin altında yuvarlayarak burgu yapıyoruz sonrada kendi etrafında dolayıp gül formu veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve eğer içimizden kalırsa haşhaşlı harcıda ekleyip sürüyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder