Elmalı Turtanın Yapılışı
Hamuru İçin:
- 250 gr tereyağı yoksa margarin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
Elma Sosu İçin:
- 3 adet orta boy elma
- Yarım su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz içi
Üzerine:
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yumurtanın sarısı
- Pudra Şekeri
Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyarak rendeliyoruz.Yarım su bardağı şekerle ocağa alarak şeker eriyene kadar ve suyu kalmayana kadar pişiriyoruz. İçine tarçın ve cevizi ilave edip altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için oda sıcaklığındaki yağımızı ve diğer malzemeleri yoğuruyoruz . Hamurumuzun bir parçasını üzerini şekillendirmek üzere ayırıyoruz. Yaklaşık olarak 1/3 lik kısmını. Tart kalıbımızı yağlayıp unluyoruz ve fazla ununu boşaltıyoruz. Hamuru merdane yada el yordamıyla büyüterek kalıbımıza yerleştiriyoruz. Dip kısmını birkaç yerinden deliyoruz fazla kabarmasın diye. Üzerine soğumuş olan elma sosumuzu dökerek eşit şekilde yayıyoruz. Ayırmış olduğumuz hamuru merdaneyle açıp kalıbımızı kapatacak ölçüde şeritlere ayırıyoruz. Şeritleri yatay ve dikey kalıbımıza yerleştiriyoruz. Üzerine sürmek için 1 yemek kaşığı bal ile 1 yumurtanın sarısını karıştırıyoruz ve fırça yardımıyla şeritlerin üzerine sürüyoruz. Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkıp soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyerek servis ediyoruz. Afiyet Olsun.
Ben yuvarlak şekilde değilde tek tek kurabiye şeklinde deniyodum. Öyle çok fazla dağılıyodu bu şekilde olanı daha çok sevdim görüntü olarakda çok güzel duruyor
YanıtlaSilEvet bu şekilde sunumu gayet şık duruyor. Beğenmenize sevindim.
Sil